Du er her:

Nye retningslinjer - opdateret d. 29. oktober

Forhandlingerne er nu afsluttet, og de indebærer, at:

"Ansatte, frivillige, deltagere og besøgende på 12 år og derover skal overholde de gældende krav om brug af mundbind, når de befinder sig i lokaler med offentlig adgang, hvor folkekirken og andre trossamfund gennemfører aktiviteter [...] Det betyder, at ansatte, frivillige, deltagere og besøgende skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de går ind og ud af lokalet, samt når de bevæger sig rundt i lokalet."

Det vil sige, at vi i den næste tid skal være iført mundbind før og efter, men altså ikke under gudstjenesten - heller ikke under dåb og nadver.

Fredag d. 23. oktober kom der også nye retningslinjer for folkekirken, og:

"Som udgangspunkt gælder de nuværende regler og retningslinjer for folkekirken og andre trossamfund fortsat i lokaler, som de råder over. Gudstjenester, messer, fredagsbøn, kirkelige handlinger eller lignende kan derfor i langt de fleste tilfælde afvikles som hidtil, men naturligvis med overholdelse af de gældende arealkrav og afstandskrav og med fokus på hygiejne og udluftning."

Del dette: